Japani ei ole ehkä se perinteinen olut maa, mutta tällä kertaa testissä oli perinteinen japanilainen Asahi olut, joka oli mielenkiintoinen vaihtelu eurooppalaisille ja amerikkalaisille oluille. Samalla eteeni tuli nimike pastöroitu olut - hetkinen, mitä?! Nopean tiedon etsinnän jälkeen opin, että perinteisen hiivatekniikan lisäksi osa oluista pastöroidaan. Pastöroinnissa kuumennetaan olut nopeasti 72 asteeseen ja tämän jälkeen viilennetään heti takaisin 10 asteeseen. Tällä saadaan tapettua osa oluen bakteereista ja näin kasvatettua oluen säilyvyyttä. Vaikka tämä menetelmä kuullostaa paperilla hyvällä tämä tekniikka jakaa mielipiteet. Osan mielestä tämä vaikuttaa oluen makuun ja näin ollen ei ole heidän mielestään enää perinteinen olut. Koska minulla ei ollut tästä mitään sen suurempia ennakkoluuloja maistelin olutta täysin avoin silmin.
Valmisja: Asahi Breweries
Nimi: Asahi Super Dry
Maa: Japani (pantu Tshekissä)
Laji: Lager - pastöroitu olut
Alkoholipitoisuus: 5,0%
Ostopaikka: Alko
Väri: tumman keltainen/oranssi, kirkas
Mielipide: Voimakas tuoksu. Maku kielellä on hieman yllättävä. Olut tuntuu tuntuu aluksi kirpeältä ja yrttiseltä kielellä, mutta pian suu kuivuu ja maku katoaa. Aivan kuin et olisi juodut olutta lainkaan. Mieleeni tulee hieman IPA:t alkumaultaan - kuitenkin kevyempänä. Ihanan kevyt kesäjuoma, joka mielellään tarjoillaan hyvin kylmänä. Suosittelen kokeilemaan!
Pisteet: 8
(Kouluarvosana 4-10)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti